Deca vole zagonetke i brojeve


Kada dosade sve igračke, a crtaćima je istekao rok, moraš biti kreativan roditelj detetu koje je naviklo da mu se stalno posvećuješ. U našem slučaju to je prvenac. Kako nije vičan sam sebe da zabavlja, a nestrpljiv je sa dosadom, smišljam uvek nešto novo. Obično volim da je aktivnost kreativna i edukativna u isto vreme ili bar da razvija sitnu motoriku, jer sa krupnom nemamo problema, ili pak koncentraciju i opažanje kako bih aktivan temperament usporila i primirila.

Sudoku je odlična zanimacija za razvijanje moždanih vijuga kod dece. Utiče pozitivno na koncentraciju i smiruje nerve. Ispred vas su dva primera matematičke zagonetke za decu. Moj osmogodišnjak ih brže reši od mene. Uživajte zajedno!





Uputstvo za upotrebu: 

Cilj igre je ispuniti sva polja brojevima od 1 do 4, tako da se svaki broj može pojaviti 4 puta. Problematika je u tome što se jedan broj sme pojaviti samo jednom u svakom redu, svakom stupcu i svakom odeljku od 2x2 polja. Na početku igre, otkriveni su određeni brojevi, potrebno je otkriti gde se nalaze svi ostali brojevi i kako su raspoređeni.



0 коментара :

Post a Comment