Neretko deca školskog uzrasta od novca koji su dobili za užinu prvo što kupe je gazirani napitak, slane grickalice i prezaslađeni hladan čaj od čijih nutritivnih vrednosti nemaju apsolutno ništa.
Mora da se sećate velikog odmora, kad si bio cool ako kupiš smoki, koka-kolu i bananicu umesto sendviča. Sada je potpuno isto. Pre neki dan sam se zadesila u prodavnici blizu škole u vreme velikog odmora. Sva deca su izlazila sa upravo pomenutim proizvodima. Sva!
Mora da se sećate velikog odmora, kad si bio cool ako kupiš smoki, koka-kolu i bananicu umesto sendviča. Sada je potpuno isto. Pre neki dan sam se zadesila u prodavnici blizu škole u vreme velikog odmora. Sva deca su izlazila sa upravo pomenutim proizvodima. Sva!
Ne verujem da iko to želi za svoje dete, a decu u tom uzrastu je teško kontrolisati. Moramo ih nadmutriti.
Ponuditi im ukuse koje će zavoleti.
Ovo je recept za zdrave keksiće bez kojih mi u kući nismo.
- 180g ovsenih pahuljica
- 50g brašna (mi koristimo bezglutensko, ali odlično je i sa speltinim)
- 10g kakaa
- 1 kašika rogača (može i da se preskoči, mada mu daje poseban šmek)
- 5 kašika pirinčanog mleka (može i obično)
- 2 kašičice praška za pecivo
- 50g putera
- 50g crne čokolade
- 4 kašike meda (ili nekog drugog zasleđivača)
Sve sastojke izmešati i peći 10 minuta, na 185 stepeni.
Nadam se da će se i vama i deci dopasti. Prijatno!
Proćitajte još i kako napraviti mafine bez alergena?
Recept je prethodno objavljen na blogu Vitki gurman u konkursu za nagradnu igru, pa iako nije pobedio, ne znači da ne moramo uživati u zdravim ukusima užine!
Do sledećeg zalogaja, pratimo se i na Facebooku!
Super. Obozavam da kombinujem sa zdravim keksicima i kuglicama. A i ovo vreme je bas nekako za keksice i topli caj :)
ReplyDeleteVoćni čaj od jabuke sa cimetom je prava zimska kombinacija! Uživajte!
ReplyDeleteSuper recept. Pravim nesto slicno ali bez brasna. Uskoro ce biti vise o tome na mom blogu. Pozdrav.
ReplyDeleteUuuu, super! Dobro bi nam došao neki keksić i bez brašna! Hvala i čitamo se!
DeleteDa li treba puter otopiti?
ReplyDeleteMože, ali može i na sobnoj temperaturi da se lagano otopi. I da, prijatno!
DeleteMoji omiljeni, ja samo još cimet dodam :)
ReplyDeleteMože i cimet, odlična ideja, stavljam ga i ja ponekad! Hvala :)
Delete