Zašto želim da prisustvujem na Spark.me 2017?


Ponekad se dešava da toliko verujemo u nešto, ali ostvarenje ideje sprečavaju stvari koje od nas ne zavise. Ali ako ne probamo - nismo iskreni prema sebi. Ako sumnjamo u uspeh - strast nije bila dovoljno jaka. Emocije su često krive za naše uspehe i neuspehe, a ja ih u životu koristim maksimalno.  

Evo moje priče zašto želim da prisustvujem na Spark.me konferenciji:


Došla sam u životnu fazu kada stvarno znam šta želim 


Dugo sam bila u jednom svetu u kojem su nerealni ciljevi, stres i mobing bili deo svakodnevice. Iako sam imala osećaj da sam ponovo oživela kada sam iz tog života izašla, nijednog momenta nisam žalila što sam bila deo tog sveta u kome se maske spuštaju tek kad se iz njega izađe.

Zašto? 

Zato što sam NAUČILA kako neki svetovi funkcionišu.

Zato što sam zahvaljujući tome spoznala ŠTA NE ŽELIM

Zato što sam iz njega ponela znanje ZA DVA ŽIVOTA.


Sada opet imam osećaj da mi se vrata nekog novog sveta otvaraju. 

Učenje je izazov otkrivanja sebe i sopstvenih mogućnosti. 

Sa blogovanjem sam počela tek pre godinu dana i možda je i smešno što konkurišem za Spark.me konferenciju, gde će se jedan pored drugog nalaziti gurui internet, marketinga i biznisa, a ja još nisam iz pelena izašla, ali ovo radim i zbog sopstvene potvrde. Želim sebi glasno da kažem da se u ovom svetu osećam komforno i nameravam u njemu da se zadržim.

Spark.me će me naterati da razmišljam izvan okvira


Dugo već nemam posao od 9 do 17h i duboko sam zaronila u sopstveni špajz. Svesna sam da mi je širina neophodna. Sada je na redu faza rekonstrukcije u kojoj je došlo vreme da se suočim sa sobom i sa svetom. 




Blog mi je u neku ruku pomogao da izađem iz ljušture i da se upoznam sa ljudima koji dele ista interesovanja i probleme sa kojima se i ja nosim. Ta promena se i dalje dešava i ja želim sada da joj pripadam 100%. Počela sam lagano da izlazim iz svog laptop kutka i upoznajem ljude iz bloging sfere koji mi pružaju nove vidike i ideje ne samo za moj blog, već i za sopstveni razvoj. Hvala Jovani što me je nadahnula, vratila samopouzdanje i podstakla na akciju.

U mom bivšem životu navikla sam da posećujem konferencije, ali one su obično bile prenatrpane sadržajem i poslovnim ciljevima, a prostor za druženje i razmenjivanje ideja - marginalizovan. Možda i namerno. Spark.me će me podsetiti da je mingling zabavan i koristan. 

Zato što želim promenu i želim da radim na sebi 


Mislim da je kucnuo čas za korenitu promenu. Rad na sebi je najveće ulaganje koje čovek može da uradi za sebe, a Spark.me konferencija je mesto gde se uči od najboljih.

"Oporavak" od prošlog života kod mene je malo potrajao, ali imam dobar izgovor - nisam gubila nijedan trenutak. Učila sam nove stvari. Istraživala. Vežbala. Pisala. Probala. Učila. Saznavala. Trudila sam se da sama promenim svoj život, nadogradim sebe i da sopstvenim delovanjem i novopečenim znanjima ponovo dođem do sebe. Za ovih godinu dana nadogradila sam znanja o marketingu, copywritingu, blogovanju i spojila ih sa iskustvom marketinga i prodaje iz off line sveta. 
Perspektiva o sebi samom može da nas postavi na mesto koje se ne poklapa sa načinom emitovanja sopstvene energije. Ponekad su bejbi koraci pravi tempo za uspeh. 

Shvatila sam u kom pravcu želim da se razvijam i verujem u tu promenu. Shvatila sam šta želim i da je to ostariva činjenica, jer imam mogućnost, vreme, alat i podršku.

Spark.me će mi dati varnicu da pokrenem start up 


Iako je prvobitno blog trebalo da se bavi temama savremenog roditeljstva, nametnula se druga tema, problem lične prirode, koji je i veliki problem savremenog društva.

Pronašla sam nišu, a da je nisam ni tražila, ja sam joj već pripadala. Ona je moj svakodnevni život. To je suočavanje sa ozbiljnim alergijama na hranu. 

Od kako sam  videla da se o ovom problemu malo piše, da edukacija zapravo i ne postoji, kao ni podrška u društvu, a ljudi koji se suočavaju sa njima očajnički traže savete i podršku, shvatila sam da se niko time ne bavi u širem smislu, naročito praktičnom, iako su alergije jedna od najčešćih bolesti modernog doba. 

Smatra se da će do 2021. svako dete od rođenja imati neku vrstu atopijske bolesti. 

Kako su se javljali čitaoci shvatila sam da mogu da delujem ne samo na širenje svesti o ovom problemu, već i da stvarno pomognem. Skoro sam pokrenula i prvi i za sada jedini regionalni portal čija je glavna oblast ineresovanja problem alergija. Alergija i ja, se bavi bolestima atopije u širem smislu. To je projekat koji deluje na širenje svesti, na edukaciju i podršku. Čitava priča će biti uokvirena u start upu, koji pokrećem. 

Svesna sam šta mi je nedostajalo u borbi sa alergijama i pokušaću da popunim i stvorim te nedostatke i olakšam saborcima. Jedan od nedostataka je kniga koju sam napisala za decu sa alergijama na hranu. Takva knjiga ne postoji na našem govornom području i pružiće pomoć našoj deci da se ne osećaju drugačijom od drugih, izopštenom od društva, da budu snažna u svojim svakodnevnim borbama sa alergijama. 




Duboko verujem da je ono što radim prava stvar i da ću sopstvenim delovanjem doneti neke promene. Start up koji pokrećem oseća potrebu alergične osobe i deteta, daje im podršku i snagu da se sa tim problemom nose.

Diskriminacija alergičnih je svakodnevna pojava u našem društvu, a edukacija o tome izostaje od osnovnih do specijalizovanih ustanova. Širenjem svesti o problemu koji se nalazi na margini, pomažem i sebi u toj promeni.

Spark.me će potvrditi da li je moja start up ideja dobra. Nije lako biti varnica koja pokreće na ideju. Entuzijasta u meni to zna. 

"Tajna biznisa je da znate nešto što niko drugi ne zna." - Aristotle Onassis


Moj blog i portal, okupljaju ljude koji se suočavaju sa svakodnevnim zdravstvenim problemom sa alergijama, a svi se borimo za iste ciljeve: za razumevanje i podršku, protiv diskriminacije - za ravnopravnost. 

Je suis varnica


Poslednji, ali ne zadnji razlog zašto želim da prisustvujem Spark.me konferenciji ima veze sa samim varnicama. Networking je must, a komunikacija je pored pisanja moja strast. Želim da čujem sve cenjene autore i govornike, upoznam određene influensere i konačno se vidim sa blog drugaricama. 

Blaženka, Aleksandra, Milena i Spomenka želim vam svu sreću na konkursu! Pozivam i veterane i bebe blogere da konkurišu u što većem broju ovde. Nije strašno, evo I did it!

Ne želim više da razmišljam da li je trebalo da konkurišem i da li ću se ovom prijavom osramotiti, jer ipak sam bejbi - bloger; želim da mislim da sam ja napredna beba i da će mi varnice sa Sparka, uz pomoć vetra sa Jadrana, pomoći da rasplamsam sopstvene varnice. 



#SparkMe





























6 comments :

  1. Ja se nadam da ćeš uspeti da ostvariš ovaj cilj sa konferencijom, kao i druge gore nabrojane ciljeve. Ček' da se ispravim - da ćemo uspeti.Nema smisla da ideš bez mene :-) Držim palčeve.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala draga na podršci! Ne idem bez tebe! :)

      Delete